06.09.2024.

Proslavljen blagdan sv. Majke Terezije u koprivničkom naselju Starigrad

Objavljeno u kategorijama: Novosti

web blagdan sv. Majke Terezije 8


U  crkvi Župe sv. Majke Terezije u koprivničkom naselju Starigrad jučer je obilježen blagdan sv. Majke Terezije, čiji je misionarski rad ostavio neizbrisiv trag u povijesti Katoličke crkve. 

Misno slavlje, kojem su prisustvovali brojni vjernici te predstavnici albanske nacionalne manjine, održano je na hrvatskom i albanskom jeziku, a propovijed je predvodio vlč. Gojani. Misnom slavlju prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić i gradonačelnik Mišel Jakšić.  

Starigrad KC MajkaTerezija 05092024 11

Sveta Majka Tereza međunarodno je prepoznata kao humanitarka i pomoćnica siromašnih i nemoćnih. Dobitnica je Nobelove nagrade za mir te mnogih drugih međunarodnih nagrada.

Nakon svete mise, organiziran je prigodni domjenak na kojem je predstavnik albanske nacionalne manjine Driton Prekazi pozdravio sve prisutne i zahvalio se domaćinima i Županiji koja podržava aktivnosti albanske nacionalne manjine.

Zamjenik Ljubić pohvalio je organizaciju ovog događaja i istaknuo je važnost očuvanja kulturnog identiteta albanske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji, kao i suradnju Županije i albanske zajednice.

Služba ureda župana


Izvor fotografija: Kkž, Vž biskupija

 

Pročitano 856 puta