06.09.2024.

Započeo 2. Međunarodni simpozij fizioterapeuta "Fizioterapeuti u korak s vremenom" u Križevcima

img 7877

Danas se u Križevcima, u kino dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka održava drugi po redu Međunarodni simpozij fizioterapeuta pod nazivom "Fizioterapeuti u korak s vremenom".
Ovaj simpozij održava se pod pokroviteljstvom Koprivničko – križevačke županije, Ministarstva zdravstva i Grada Križevaca kao i brojnih sponzora, a organiziran je od strane Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Udruge fizioterapeuta u zajednici. 

Simpozij je okupio stručnjake iz područja fizioterapije s ciljem razmjene znanja, iskustava i najnovijih praksi u ovoj važnoj medicinskoj grani.

img 7924

Okupljene fizioterapeute pozdravili su župan Darko Koren, ravnateljica Ustanove za zdravstvenu njegu Mediviva koja je ujedno i predsjednica Udruge fizioterapeuta u zajednici Renata Deduš, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, predsjednik Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi u Hrvatskoj udruzi poslodavaca Pavo Ćorluka, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, ispred Zavoda za javno zdravstvo Marinka Šimunović-Gašpar, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn te stručna suradnica u organizaciji primarne zdravstvene zaštite u Ministarstvu zdravstva Matea Hrg koja je ujedno simpozij proglasila otvorenim.

Simpozij je još jednom potvrdio važnost fizioterapeuta u zdravstvu, posebice u procesu rehabilitacije pacijenata, te pridonio jačanju suradnje između stručnjaka na međunarodnoj razini.

Ovo događanje doprinosi daljnjem razvoju zdravstvene skrbi u našoj županiji i šire, pružajući priliku fizioterapeutima da se dodatno educiraju i unaprijede svoje vještine, a time i kvalitetu usluge koju pružaju svojim pacijentima.

Služba ureda župana


 

Izvor fotografija: Grad Križevci

Pročitano 111 puta