07.09.2024.

U Peterancu je održan 13. Memorijalni susret Hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata

CN9A8957


Danas je u Peterancu održan trinaesti po redu memorijalni susret Hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata koji je okupio brojne udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca. Susret je organizirala Podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata Općine Peteranec.

Memorijalu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je pozdravio sudionike te im zahvalio na doprinosu očuvanju vrijednosti Domovinskog rata. Uz zamjenika Ljubića, obratili su se organizator i predsjednik Podružnice Stjepan Turi, Petar Lovrić ispred Središnjice Udruge u Zagrebu, predsjednica Općinskog vijeća Ivana Dombaj Čižmak  te izaslanica Ministra hrvatskih branitelja Tatjana Mihaldinec koja je i otvorila svečanost.

Uz mimohod do spomenika hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće svim žrtvama Domovinskog rata, a zatim je održana sveta misa u crkvi sv. Petra i Pavla u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Program je nastavljen druženjem i natjecanjem preko dvjesto sudionika u četiri sportske discipline, a organizirano je i razgledavanje maketarske izložbe postavljene i otvorene u zgradi Općine pod nazivom „Hrvatska vojska i policija u mjerilu“.

Služba ureda župana


 

Pročitano 85 puta