08.09.2024.

Svečano obilježen Dan Općine Gornja Rijeka

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 0873


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća jučer je obilježen Dan Općine Gornja Rijeka. Sjednicu, kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik Ratimir Ljubić, otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Borjan.  

DSC 0802

Gostima se obratio načelnik Gornje Rijeke Darko Fištrović koji je kao glavni projekt istaknuo katastarsku izmjeru koja je u tijeku te modernizaciju nerazvrstanih cesta u koju je uloženo 59.000 eura. „Prošle godine proširena je javna rasvjeta, a ujedno je postavljena led rasvjeta. Otprilike dva milijuna eura ulaže se u magistralni vodovod. Za revitalizaciju Malog Kalnika od Ministarstva kulture dobili smo 24.000 eura, a trenutno se tamo obavljaju arheološka iskapanja. Do kraja mandata izgradit ćemo svlačionicu za nogometaše, a krenuli smo i u dogradnju vrtića pri čemu bi radovi trebali biti završeni do kraja studenog“, istaknuo je načelnik te zahvalio Županiji i svima koji su podržali Općinu u njenom razvoju.   

Prigodnim riječima obratili su se i načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer uime svih prisutnih načelnika, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, i saborski zastupnik Tomislav Golubić koji su se pridružili čestitkama i pohvalili uspjehe Općine u proteklih godinu dana.  

Župan Koren u svom je govoru napomenuo dugogodišnju partnersku suradnju sa Županijom te pohvalio projekte poput nove ambulante i cjeloživotnog obrazovanja u osnovnoj školi.

DSC 0867

„Izgradili smo novu zgradu ambulante, a osnovna škola provodi program cjeloživotnog obrazovanja. Čestitam Općinskom vodstvu na svim projektima koje ste realizirali. Drago mi je što smo partneri na brojnim projektima, osobito onima u sektorima školstva i zdravstva, kojima pomažemo u razvoju ovog prekrasnog kraja. Čestitam Općinskom vodstvu na svemu što je postignuto, Županija će i dalje biti pouzdan partner u nastojanjima da se ovaj prostor učni još ljepšom“, poručio je župan.   

Svečanosti je nazočio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji se prigodnim riječima obratio gostima te napomenuo važnost očuvanja kajkavskog narječja, kao i brojni ugledni gosti među kojima su bili križevački gradonačenik Mario Rajn, načelnici općina te prijatelji i partneri Općine. 

DSC 0853

Posebna priznanja primili su Potkalnički plemenitaši, Natalija Kralj i Gradski tamburaški orkestar Križevci. U programu su sudjelovali Plesna skupina Sidonija i Natalija Kralj, a program je vodila Lidija Zečević.

DSC 0875

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 138 puta