12.09.2024.

U Križevcima otvoreno prometno vježbalište za edukaciju djece, biciklista i pješaka

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 

IMG 20240912 WA0047


Danas je u Auto moto klubu Križevci svečanim programom obilježeno otvorenje prometnog vježbališta za edukaciju djece, biciklista i pješaka. Programu otvorenju uz brojne uzvanike prisustvovali su i župan Darko Koren te gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn.

Predsjednik AMK “Križevci” Stjepan Krpanić, otvorio je svečanost te je sve prisutne upoznao s radom Kluba. Istaknuo je kako AMK “Križevci” ima odličnu suradnju sa Županijom, Gradom Križevcima, svim školama i vrtićima na križevačkom području te je podsjetio kako je 1959. godine organizirana prva velika moto utrku koja je postavila temelj za sve buduće utrke u Križevcima.

Prigodnim riječima obratili su se i tajnik AMK “Križevci” Stjepan Peršin, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, predsjednik Hrvatskog autokluba Ivo Bikić kao i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog autokluba Sinan Alispahić. Svi govornici naglasili su kako su Križevci dobili moderno i funkcionalno vježbalište, jedno od najljepših u Hrvatskoj, od kojeg će najveću korist imati škole, vrtići te svi građani koji će biti u mogućnosti educirati najmlađe o važnosti sigurnosti u prometu.

Značajnu ulogu AMK “Križevci” istaknuo je i župan Darko Koren koji je pohvalio sve aktivnosti koje Klub provodi čime je postao jedan je od značajnijih čimbenika Križevaca i okolice.

ŽUPAN

„Širom Lijepe naše poznato je da smo grad motociklista, a taj segment je nezamisliv bez AMK-a. Možemo biti sretni i zadovoljni što su Križevci dobili ovako lijep i važan poligon na kojem će se učiti o važnosti sigurnosti u prometu. Prepoznajem jednu veliku korisnost za našu zajednicu, ali i cijelo naše društvo. Veselimo se svim budućim našim susretima kojih će sigurno biti“, rekao je Koren.

O važnosti sigurnosti u prometu govorio je voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa u Ministarstvu unutarnjih poslova Josip Mataija koji je naglasio da policija sustavno provodi razne preventivne aktivnosti i osmišljava nove modelitete rada. Represivne aktivnosti usmjerene su na brzinu, alkohol, uporabu mobitela te pojasa. Uz to veliku pozornost se posvećujemo djeci koja su jedna od najranjivijih sudionika u prometu te je uputio apel na vozače i roditelje da brinu o svojim najmlađima kako ne bi došlo do stradavanja.

IMG 20240912 WA0101

Poligon, financiran sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i sredstvima HAK-a, opremljen je prometnom signalizacijom, obilježen prometnim znakovima, obogaćen pružnim i pješačkim prijelazima, kružnim tokovima, višetračnim stazamaa kako bi se simulirao što veći broj mogućih situacija u prometu u kojima se biciklisti mogu naći.

Nakon prigodnih govora sudionici današnjeg sastanaka obišli su prostor poligona kojeg je svečano otvorio predsjednik Hrvatskog autokluba Ivo Bikić

 

Služba ureda župana

Izvor: Prigorski.hr 

Pročitano 135 puta