15.09.2024.

Župan prisustvovao proslavi 140. obljetnice DVD-a Legrad

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

4 Legrad 140


Župan Darko Koren jučer je prisustvovao svečanom obilježavanju 140 godina postojanja i humanog djelovanja  DVD-a Legrad. Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Općine Legrad te Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz župana proslavi velikog jubileja prisustvovali su i saborski zastupnik Tomislav Golubić, načelnik općine Legrad Ivan Sabolić, predsjednik VZŽ Zagrebačke i predstavnik HVZ Slavko Povrlišek, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš, predstavnici tvrtki KL Protection i Vatropromet, prijatelji vatrogasci iz Engleske te veliki broj predstavnika DVD-a iz Hrvatske.

1 Legrad 140

Domaćini su kratkim filmom prikazali prošlost, sadašnjost te njihovu viziju budućnosti DVD-a Legrad. Župan Koren u prigodnom je govoru uputio čestitku svim članicama i članovima DVD-a Legrad istaknuvši kako su u nebrojeno navrata iskazali spremnost da pomognu kad je najteže, a tome smo posebno svjedočili u posljednjih nekoliko godina kada su naš prostor zadesile elementarne nepogode i krizne situacije. Naglasio je kako će Županija, koja je i ove godine povećala i izdvojila značajna sredstva za sustav vatrogastva, kao jedne od najvažnijih poluga u zajednici, i dalje čvrsto podupirati vatrogasnu zajednicu koja je s obzirom na brojnost i opremljenost u samom vrhu sustava zaštite.

3 Legrad 140

Čestitke su uputili i svi drugi govornici  koji su istaknuli važnost vatrogastva za zajednice u kojoj žive uz zahvalu vatrogascima na svemu što čine za sigurnost građana te im poželjeli uspješan nastavak rada.

21 Legrad 140

U sklopu proslave župan Koren je uime Koprivničko-križevačke županije preuzeo zahvalnicu DVD-a Legrad za potporu i dugogodišnju suradnju, a odlikovanja i zahvalnice su dodijeljene i zaslužnim članovima i podupirateljima DVD-a Legrad. Između ostalih odlikovanja su primili i  zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor koji je odlikovan za posebne zasluge u vatrogastvu te predsjednik VZO Legrad Vladimir Piškor kojemu je uručena povelja i plaketa s likom Mirka Kolarića. 

25 Legrad 140

Izvor: KKŽ; VZ KKŽ

Fotografije: K. Juratović

Služba ureda župana

Pročitano 153 puta