13.09.2024.

Otvoren 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu

naslovna


Danas je svečano otvoren 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, jedna od najvećih poljoprivrednih manifestacija u Hrvatskoj, koja se održava u Gudovcu.
Ispred Koprivničko-križevačke županije otvorenju su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i županijski pročelnik Marijan Štimac.

CN9A0055

Direktor sajma Zlatko Salaj, izrazio je zadovoljstvo velikim interesom izlagača te istaknuo kako je ovaj sajam postao ključna platforma za prezentaciju proizvoda, sklapanje poslova i razmjenu poslovnih iskustava.

CN9A0076

Gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak, i župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Marko Marušić, istaknuli su važnost sajma za regionalni razvoj te prilike koje nudi za nove tehnologije i inovacije u poljoprivredi.

CN9A0125

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović  u ime partnera sajma zahvalio je domaćinima na dugogodišnjoj suradnji te istaknuo zadovoljstvo što virovitičko- podravski izlagači promoviraju svoje proizvode i usluge na sajmu.

Sajam je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Josip Dabro koji je istaknuo važnost sajmova za očuvanje tradicije i poticanje razvoja hrvatskog sela. Naglasio je kako Vlada i Ministarstvo poljoprivrede kontinuirano rade na pružanju podrške poljoprivrednicima u suočavanju s novim izazovima, a nakon otvorenja obišao je izlagače sajma.

CN9A0163

Nakon svečane manifestacije zamjenik župana Ljubić i pročelnik Štimac obišli su desetak izlagača iz naše županije koji se ove godine predstavljaju na sajmu.

CN9A0381

Zamjenik Ljubić naglasio je važnost ovakvih sajmova za promociju lokalnih proizvođača te istaknuo kako Županija sa zadovoljstvom podržava njihovu izlagačku djelatnost te im je poželio da ostave nove poslovne kontakte.

CN9A0118

Posebnu pažnju na ovogodišnjem sajmu privlači 31. Državna stočarska izložba, koju organizira Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, prikazujući oko 400 grla različitih životinja, uključujući ugrožene i zaštićene pasmine.

Sajam također naglašava održive tehnologije kroz segmente Peti element, fokusiran na grijanje i obnovljive izvore energije, te Drvni svijet, koji prikazuje najnoviju opremu za šumarstvo i drvnu tehnologiju.  

CN9A0266

Otvorenju sajma prisustvovali su državni tajnik Ministarstva obrane Branko Hrg, državni tajnici u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Tugomir Majdak, Zdravko Tušek i Mladen Pavić, saborski zastupnici, brojni gospodarstvenici  i ostali gosti.

CN9A0386

Služba ureda župana 

Pročitano 158 puta