15.09.2024.

DVD Otočka proslavila 70 godina postojanja i humanog djelovanja

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 Naslovna


Zamjenik župana Ratimir Ljubić u nedjelju je prisustvovao svečanoj proslavi 70. obljetnice postojanja i humanog djelovanja DVD-a Otočka, koja se održala u Društvenom domu.

Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Općine Gola te uz supokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije, Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Gola.

Nakon svete mise koju su predvodili župnici Marko Rac i Branko Sajković, održana je svečana sjednicu koju je otvorio predsjednik Marijan Mulvaj, a nakon njega prisutnima se obratila tajnica DVD-a Otočka Danijela Mulvaj uz kratki presjek povijesti DVD-a.

3 Otočka 70 mediji

Prigodnim riječima prisutnima se obratio zamjenik Ljubić koji je pohvalio rad vatrogasaca i vatrogaskinja te istaknuo kako vatrogasne postrojbe predstavljaju ključan dio sustava sigurnosti županije. Naglasio je važnost uključivanja mladih u rad vatrogasnih društava te podržao daljnji rad DVD-a Otočka.

6 Otočka 70 mediji

Načelnik Općine Gola Stjepan Milinković pohvalio je rad vatrogasaca cijelog Prekodravlja te čestitao članovima društva 70. obljetnicu postojanja. Čestitkama su se pridružili i zapovjednik VZ KKŽ Zvonimir Habijan, predstavnik tvrtke HRT Šarić Stjepan Berulec, predsjednik VZO Gola Ivica Premec, kao i zapovjednik DVD-a Molve Zvonimir Krznarić.

Na svečanoj sjednici uručena su priznanja i odlikovanja zaslužnim članovima društva, a predsjednik Mulvaj koji je zahvalio prisutnim na dolasku te istaknuo dugogodišnji rad Društva u očuvanju sigurnosti i vatrogasne tradicije. Zamjenik Ljubić je u ime Koprivničko-križevačke županije preuzeo plaketu koja je dodjeljena u znak zahvale za podršku i suradnju. Plakete su dodjeljenje i Vatrogasnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije te općini Gola, a preuzeli su ih zapovjednik Zvonimir Habijan i načelnik Stjepan Milinković. 

20 Otočka 70 mediji

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Marijana Lukčin, vijećnici općinskog vijeća, tajnik VZO Gola Ivan Blažeković, prijatelj društva Krešimir Juratović, kum zastave DVD-a Otočka Branko Novak, kao i predstavnici mnogih dobrovoljnih vatrogasnih društava, Udruga žena Otočka, Klub Mladeži Otočka, te Športski ribolovni klub Otočka.

Izvor fotografija: K. Juratović

Služba ureda župana

Pročitano 101 puta