18.09.2024.

Najava - Konferencija Programa Interreg VI-A Mađarska- Hrvatska 2021.-2027. u Križevcima

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Međunarodna suradnja i EU fondovi

huhr logo en 3 1200x915 acf cropped


Sutra će se u Hrvatskom domu u Križevcima održati Početna konferencije Programa Interreg VI-A Mađarska-Hrvatska 2021.-2027. Konferenciju zajednički organiziraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo vanjskih poslova i trgovine Mađarske.

Cilj program prekogranične suradnje Mađarska - Hrvatska 2021.-2027. jačanje je i širenje već postojećih mreža suradnje, uspostava čvrstih temelja za dinamičnu i trajnu prekograničnu suradnju. Koprivničko-križevačka županija od samih početaka aktivno sudjeluje u navedenom programu, još kada je Republika Hrvatska bila kandidat za članstvo u EU. Tijekom proteklih 15 godina zajedničke prekogranične suradnje u okviru ovog INTERREG programa realiziran je niz kvalitetnih projekata značajnih za razvoj Koprivničko-križevačke županije. Posljednjih 10 godina od ulaska RH u EU, na području Županije realizirano je 35 projekata u okviru navedenog prekograničnog programa, a čiji su partneri odnosno nositelji bili s područja Koprivničko-križevačke županije.

Na konferenciji će sudjelovati projektni partneri, predstavnici lokalne i regionalne samouprave te potencijalni prijavitelji za novo programsko razdoblje. Na raspolaganju je nešto više od 26 milijuna eura, za cjelokupno prekogranično područje koje uključuje tri županije s mađarske strane (Zala, Somogy i Baranya) i osam županija s hrvatske strane (Varaždinska, Međimurska, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska), među kojima je i Koprivničko-križevačka županija.

Natječaj za prijavu projekata otvoren je od 02. rujna do 29. studenog 2024.

 

 

Služba ureda župana

Pročitano 152 puta