17.09.2024.

Usvojeno polugodišnje Izvješće o poslovanju RCGO Piškornica

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Skupština Piškornice 17.9. 4


U prostorijama Županijske uprave u utorak, 17. rujna je održana sjednica Skupštine društva Piškornica d.o.o.  na kojoj je usvojeno polugodišnje Izvješće o poslovanju Društva za 2024. godinu.

Na sjednici su prezentirane detaljne informacije o aktualnim aktivnostima te napretku u razvoju i realizaciji projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO) Piškornica.

Podsjetimo, nedavno je završena formalna procedura privremenog sufinanciranja projekta RCGO Piškornica u 2024. godini te je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisan Ugovor o privremenom sufinanciranju projekta sredstvima kapitalne pomoći temeljem kojeg će Fond projekt sufinancirati s 1.6 milijuna eura. Tome treba pridodati i 5.6 milijuna eura koji su osigurani kroz potpisan tripartitni Ugovor o privremenom sufinanciranju projekta u 2024. godini s Ministarstvom zaštite okoliša i zelene tranzicije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Skupština Piškornice 17.9. 1

Realizacija projekta RCGO Piškornica, čiju je reviziju službeno u lipnju potvrdio JASPERS, ključna je za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom na području sjeverne Hrvatske, a Društvo nastavlja s predanim radom na njegovoj realizaciji.

Sjednici su uz župana, ujedno i predsjednika Skupštine Darka Korena prisustvovali i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj, Međimurske županije Tibor Vegh, predsjednik Nadzornog odbora Marijan Štimac, kao i direktor RCGO Piškornice Mladen Ružman sa suradnicima.

Izvor: KKŽ; RCGO Piškornica

Služba ureda župana

Pročitano 132 puta