20.09.2024.

U Križevcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 6726


Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, danas je u Križevcima održana javna akcija u organizaciji Udruge Hera i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije koje već dvanaestu godinu za redom sudjeluje, organizira i podržava akcije kojima se upozorava na problem nasilja nad ženama. Cilj akcije bio je podizanje svijesti o važnosti prevencije i eliminacije nasilja nad ženama te pružanje informacija o dostupnim načinima prijave i podrške za sve žrtve i svjedoke nasilja. Ovogodišnja poruka je „Prestanite štititi silovatelje i nasilnike“, kojim se skrenula pažnja na recentne događaje u Osijeku.

Ovu važnu akciju podržali su i župan Darko Koren, pročelnica za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, križevački pročelnik za društvene djelatnosti Sandro Novosel, predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić, članice i članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ te predstavnici ustanova i institucija kao i brojni građani.

DSC 6713

Župan je podržao rad Udruge i Povjerenstva te podsjetio kako  Županija uz provođenje odgovorne socijalne politike kontinuirano radi i na podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. Podsjetio je na iznimno važan projekt „Novi početak“ kojom je Županija osigurala sigurnu kuću za sve žrtve nasilja. Apelirao je na sve koje trpe nasilje da isto prijave nadležnim institucijama, kako bi postali društvo koje ima nultu stopu tolerancije prema nasilju.

DSC 6716

Tijekom javne akcije podijeljeni su informativni i edukativni materijali, a zainteresirani građani su u razgovoru s organizatorima mogli dobiti informacije o tome kome se obratiti za pomoć i podršku te kako i na koji način podnijeti prijavu.

DSC 6705

 

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 107 puta