20.09.2024.

Župan prisustvovao svečanom prijemu za veleposlanika NJ.E. Rizu Poda

Objavljeno u kategorijama: Novosti

WhatsApp Slika 2024 09 20 u 13.37.55 4ade872d


Župan Darko Koren danas je u Varaždinu zajedno s predstavnikom Albanske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji Dritonom Prekazijem prisustvovao svečanosti koja je upriličena povodom prestanka mandata NJ.E. Rize Poda, veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj.

Svečanost je organizirao počasni konzulu Republike Albanije Stjepan Šafran u znak zahvale na veleposlanikovom doprinosu u razvoju društvenih, poslovnih i prijateljskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Albanije.  

Župan je na svečanosti veleposlaniku Podi u znak zahvale na dugogodišnjoj suradnji poklonio fotomonografiju Koprivničko-križevačke županije. Istaknuo je zadovoljstvo što Županija s albanskom nacionalnom manjinom, koja je na našem području prisutna već dugi niz godina, razvija odlične odnose na društvenom i kulturnom planu. 

WhatsApp Slika 2024 09 20 u 13.32.09 bbb609dd

Zahvalio je veleposlaniku što je za vrijeme svojeg mandata u Republici Hrvatskoj znatno doprinio razvoju gospodarskih, političkih i kulturnih veza te uspostavio snažne i prijateljske odnose između Republike Hrvatske i Republike Albanije.

Svečanosti je prisustvovao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, drugi visoki uzvanici te brojni prijatelji i predstavnici gospodarskog i društveno-političkog života.

Služba ureda župana

Pročitano 105 puta