20.09.2024.

Povodom Međunarodnog dana rijeke Drave održana likovna kolonija

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 

CN9A1150


Danas je u Gabajevoj Gredi povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave, održana likovna kolonija pod nazivom „Ljepote rijeke Drave“. Na događaju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je podržao ovu manifestaciju i naglasio važnost očuvanja prirodnih ljepote rijeke Drave i njezine bioraznolikosti.

Događaj je organizirala Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ u suradnji s članovima Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Novigrada Podravskog te članovima nekoliko likovnih udruga s područja naše županije.

CN9A0897

Uime organizatora uvodno se obratio Nikola Cik koji je istaknuo svoje zadovoljstvo što projekt cijele TZP „Središnja Podravina“ koja sad broji uključenih jedanaest jedinica lokalne samouprave, čini najvećom turističkom zajednicom cijele Republike Hrvatske.

Prigodnim riječima obratio se i zamjenik Ljubić koji se zahvalio umjetnicima koji su svojim likovnim umijećem obogatili ovaj događaj i prikazali ljepote rijeke Drave.
„Volimo se ponositi rijekom Dravom i hvaliti se njome te mislim da smo po njoj prepoznatljivi. Županija, ali i sve općine uz rijeku Dravu brinu o njoj kako bi ona ostala netaknuta. Također brinemo i o sigurnosti ljudi koji žive uz nju, pa su tako napravljeni rukavci i nasipi koji ne utječu na bioraznolikost, a isto tako i na kvalitetu života uz rijeku Dravu“ istaknuo je Ljubić.

CN9A0982

Prisutnima su se obratili i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, načelnik općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, načelnike Općine Gola Stjepan Milinković, predsjednik Turističke zajednice područja “Središnja Podravina” načelnik Općine Virje Mirko Perok te profesorica Božica Jelušić.

CN9A0946

Na likovnoj koloniji sudjelovalo je ukupno 20 slikara sa šireg područja Podravine kojima su podijeljene zahvalnice i prigodni darovi. Likovna kolonija poslužila je kao prilika za promociju ljepota rijeke Drave i važnost njenog očuvanja za buduće generacije.

Međunarodni dan rijeke Drave koji se odražava od 20. do 23. rujna nastavlja se prigodnim programima tijekom vikenda.

 

Služba ureda župana 

Pročitano 128 puta