22.09.2024.

Župan prisustvovao obilježavanju 100. obljetnice Planinarskog društvo Kalnik

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Kalnik 12


U sklopu obilježavanja 100. obljetnice Planinarskog društva “Kalnik” Križevci jučer je na Kalniku održana svečana sjednica na kojoj su uručena priznanja članicama i članovima društva PD “Kalnik” te članicama i članovima Hrvatskog planinarskog saveza. Svečanosti je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Društva Dražen Zemun nakon čega je Ivan Peklić, autor Monografije “Planinarsko društvo “Kalnik” 1924.-2024.” predstavio  povijest društva.  

U ime planinarskih društava  prisutnima se obratila predstavnica Hrvatskog planinarskog društva “Vitez” iz BiH Višnja Žuljević, a veliku obljetnicu su čestitali i pročelnik HGSS stanice Koprivnica Dejan Bojovski te državni tajnik u Ministarstva obrane Branko Hrg.  

Čestitku je uputio i župan Koren koji je je članicama i članovima odao veliko priznanje na ustrajnosti.

Kalnik 13

Sto godina postojanja bilježe vrlo rijetke hrvatske institucije. Drago mi je da Društvo u ovom novom dobu djeluje na ovakav način. Činjenica je da nekako svi živimo u vremenu brzine, tehnoloških dostignuća i više nemamo vremena za neke male životne radosti. Ovakav vid druženja i sporta je dobar alat da se pobjegne od toga što nas čini nezdravima. Planinarsko društvo daje velik doprinos dobrom životu naše društvene sredine“, rekao je župan.

Na kraju svečanosti podijeljene su zahvalnice članicama i članovima društva za izniman doprinos razvoju društva i aktivan angažman u radu društva u proteklom petogodišnjom razdoblju  Ankici Budija, Marijani Čorak, Dragutinu Hendelji, Dejanu Jelenčiću, Ivki Kajganić, Mariji Kapović, Ivanu Kranjčeviću, Ivanki Krofl, Tomislavu Leskovaru, Martini Makar, Zlatku Mustiću, Jadranki Palčić, Marijanu Pofuku, Branku Vrbancu i Dejanu Bojovskom.

Kalnik 9

Zahvalnice su dodijeljene društvima i institucijama koji su svojom nazočnošću uveličali 100. obljetnicu, a uime Koprivničko-križevačke županije zahvalnicu je preuzeo župan Koren.

Za postignute uspjehe, rezultate i zasluge za razvoj planinarstva Hrvatski planinarski savez na prijedlog Upravnog odbora PD “Kalnik” Križevci dodijeljena su priznanja i to Brončani znak HPS-a za najmanje 10 godina članskog staža i doprinos u razvoju planinarstva u RH Dariu Baniću, Goranu Deliću, Kristini Kirin, Marinu Marinkoviću, Ivanu Pekliću, Nadi Prekomorec, Štefici Wolf, Daliboru Wolfu i Draženu Zemunu.

Srebrni znak HPS-a dodijeljen je Robertu Pašičku. Plaketa HPS-a dodijeljena je Stjepanu Jembreku. Počasnim članom HPS proglašen je Lujo Konfic.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i županijska pročelnica Ana Mušlek,  brojni planinari te predstavnici prijateljskih planinarskih društava.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 170 puta