25.09.2024.

Savjet za starije osobe Koprivničko-križevačke županije održao sjednicu

Savjet 3


U prostorijama Županijske uprave jučer je održana 7. sjednica Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali zamjenik Ratimir Ljubić te pročelnica Maja Blažek.

Sjednicu je otvorio predsjednik Savjeta Željko Pintar, koji je zahvalio prisutnima na odazivu i istaknuo važnost njihovog doprinosa, a potom se obratio i zamjenik Ljubić koji je pohvalio rad Savjeta te naglasio kontinuirano zalaganje Županije za poboljšanje kvalitete života starijih osoba na području Koprivničko-križevačke županije.

Na sjednici su raspravljene ključne teme vezane uz poboljšanje životnih uvjeta starijih osoba pa je tako predsjednik Savjeta Željko Pintar upoznao prisutne s prijedlogom izmjena Odluke o sufinanciranju smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe. Izmjene se odnose na povećanje sufinanciranja koje bi se primjenjivale od 1. siječnja 2025. godine sukladno imovinskim kategorijama, a sredstava za provedbu bila bi osigurana u županijskom proračunu.

CN9A2179

Pročelnica Blažek upoznala je članove Savjeta o provođenju Odluke o sufinanciranju smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe kojom se do kraja kolovoza ove godine omogućilo sufinanciranje za 282 korisnika.
Izvijestila je kako je od početka godine stupila na snagu Odluka kojom se smještaj počeo sufinancirati starijim osobama koje imaju prebivalište na području naše, a trenutno su smještene u domovima izvan županije. Na taj način trenutno se sufinancira smještaj za šest osoba.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder-Vlahinja izvijestila je aktivnostima koje se provode u domu te je istaknula da se u suradnji s županijskim Zavodom za javno zdravstvo priprema lista korisnika za docjepljivanje protiv bolesti Covida-19. Članove Savjeta o aktualnom stanju po pitanju bolesti Covid-19 izvijestila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla, a V.d. predstojnika Županijske službe za socijalnu skrb Danijel Rušak izvijestio je o dodijeljenim pravima iz sustava socijalne skrbi. Tijekom ove godine otvoreno je 4558 postupaka za inkluzivni dodatak koji od ove godine obuhvaća veći broj prava iz sustava socijalne skrbi, naglasio je Rušak te dodao kako je zbog toga povećan i broj korisnika inkluzivnog dodatka.

Članovi Savjeta dotaknuli su se Međunarodnog dana starijih osoba koji se tradicionalno obilježava 1. listopada 2024.

 

Služba ureda župana 

Pročitano 118 puta