24.09.2024.

Župan održao sastanak s članovima Županijskog Savjeta mladih

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Savjet mladih

 CN9A2009


Župan Darko Koren početkom tjedna je u Županijskoj upravi održao sastanak s predsjednikom Savjeta mladih Ivanom Carom kojem su prisustvovali i zamjenik Ratimir Ljubić, pročelnica Ljubica Belobrk Flamaceta kao i predstavnik Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije u Savjetu mladih Republike Hrvatske Nikola Kovačec. 

Sastanak je održan zbog isteka mandata Županijskog Savjeta mladih, a ovo je bila još jedna prilika da Savjet upozna župana i zamjenika s potrebama i interesima mladih na području Županije. Župan Koren i zamjenik Ljubić zahvalili su na suradnji u proteklom mandatu te su pohvalili njihov rad i zalaganje, posebno u području humanitarnog djelovanja i ekološkim akcijama.  

Podsjetimo, Savjet mladih je osnovan s ciljem da mladi u Koprivničko-križevačkoj županiji budu izvor kreativnosti i inovativnost jer su važna karika u kreiranju razvojnih  politika naše Županije. Potrebno je istaknuti da su članovi Savjeta u svom trogodišnjem mandatu sudjelovali u humanitarnim akcijama te surađivali s  Obrtničkom školom Koprivnica, Humanitarnom udrugom Šegrtsko srce i Centrom za pružanje usluga u zajednici Svitanje.

Bavili su se i ekološkim aktivnostima te sudjelovali u akciji čišćenja jezera Šoderica u organizaciji Udruge za mlade „Sjever mladih”,  sudjelovali su i na projektu “B-LIVE - Active Citizenship for Revived EU Countryside”  te su na konferencijama promicali ugled Županije i mladih s njezina područja.

CN9A2006

Koprivničko križevačka županija uvijek je na strani mladih što dokazuje svojim brojnim projektima - od usluge javno linijskog prijevoza putnika za učenike i studente po simboličnim cijenama, zdrave prehrane, škola plivanja, stipendiranja i nagrađivanja izvrsnosti pa sve do velikih infrastrukturnih projekata izgradnje sportskih dvorana, igrališta, obnova i dogradnji škola, uspostave CEKOM-a te izgradnje Učeničkog doma koji će svoja vrata otvoriti u bliskoj budućnosti.   

Ovim putem pozivamo sve mlade da se aktiviraju prilikom izbora članova Savjeta mladih u novom mandatu jer je ovo najbolji put za realizaciju dobrih ideja iz područja koja su u fokusu i interesu mladih.

Dosadašnjim članovima i ovim putem zahvaljujemo na njihovom doprinosu i suradnji!

Služba ureda župana

Pročitano 75 puta