25.09.2024.

Potpisan sporazum o proširenju Turističke zajednice područja Središnja Podravina

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 092524 TZ 7


Danas je u Rasinji održana svečanost potpisivanja sporazuma o pridruživanju općina Turističkoj zajednici područja Središnja Podravina.

Općine Drnje, Đelekovec, Koprivnički Ivanec, Peteranec i Rasinja odlučile su pristupiti Turističkoj zajednici, pridružujući se već postojećim članicama, čime je Središnja Podravina dodatno ojačana kao turistička destinacija bogata prirodnim ljepotama i kulturnim sadržajima.

092524 TZ 21

Ovim sporazumom Središnja Podravina, koja sada broji jedanaest općina, a to su Gola, Hlebine, Legrad, Molve, Novigrad Podravski, Virje, Drnje, Đelekovec, Koprivnički Ivanec, Peteranec i Rasinja postala je najveća udružena turistička zajednica u Republici Hrvatskoj.

1

Prigodnim riječima prisutnima se obratio direktor Nikola Cik koji je istaknuo da je ovo proširenje najvažniji događaj za TZP „Središnja Podravina“.
„Ovim proširenjem postali smo najveća turistička zajednica po broju udruženih općina u Republici Hrvatskoj. Sve je započelo 2014. godine na inicijativu općinskog načelnika u Virju Mirka Peroka kojem zahvaljujem na povjerenju i konstruktivnoj suradnji. Sada nam je zadatak raditi na promociji destinacije i učiniti sve da se za nas čuje, za našu prirodnu baštinu i kulturne znamenitosti te vjerski i lovni turizam koje promoviramo brojnim manifestacijama“, naglasio je Cik.

092524 TZ 12

Začetnik projekta i načelnik Općine Virje Mirko Perok zahvalio je načelnicama i načelnicima koji su prihvatili ovu ideju zajedničkog udruživanja.
„Presretan sam što je od jedne ideje prije 10 godina, ovaj projekt građen i nadograđivan. Da smo sami krenuli u projekt, bili bi slaba destinacija, ali ovako kao zajednica 11 općina postajemo zanimljivi“, istaknuo je Perok.

092524 TZ 17

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, pohvalio je dosadašnji rad Turističke zajednice te istaknuo važnost daljnjeg razvoja turizma na ovom području. Naglasio je da Županija u suradnji sa Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije provodi brojne aktivnosti i pruža potpore za smještajne kapacitet i sajmove.  „Proširenje zajednice ključan je korak u jačanju turističkog potencijala Središnje Podravine, koja se posljednjih deset godina uspješno pozicionirala kao poželjna i zanimljiva turistička destinacija. Županija će kao i do sada podržavati sve turističke aktivnosti i programe jer ovaj naš prostor uistinu ima što za ponuditi“, istaknuo je Ljubić.

092524 TZ 9

Prisutnima su se obratili i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec kao i pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev. Uz brojne goste podršku događaju pružili su i načelnici svih općina uključenih u projekt kao i načelnici susjednih općina, ravnateljica Regionalne razvojne agencije PORA Melita Birčić, pročelnik Darko Masnec, predstavnici lokalnih turističkih zajednica te predstavnice Ministarstva turizma i sporta.

Izvor fotografija: Drava.info

Služba ureda župana

Pročitano 101 puta