26.09.2024.

Povećan broj i novčani iznos studentskih stipendija, objava javnog natječaja idućeg tjedna

20240926 083752


U prostorijama Županijske uprave danas je održan sastanak Povjerenstva za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije na kojem je utvrđen tekst natječaja za dodjelu studentskih stipendija Koprivničko-križevačke županije u 2024./2025. akademskoj godini.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio kako će se  sukladno Odluci župana Koprivničko-križevačke županije dodijeliti 120 stipendija u iznosu od 200,00 eura u 12 mjesečnih rata. Iz sredstava županijskog Proračuna za ovu akademsku godinu dodijelit će se 20 stipendija više nego prošle akademske godine kada je dodijeljeno 100 stipendija, a povećan je i novčani iznos stipendija (sa 150 na 200 eura) čime se nastavlja kontinuirani rast ulaganja Županijske uprave u sustav visokog obrazovanja.

Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija studentima s područja Koprivničko-križevačke županije u 2024./2025. akademskoj godini bit će objavljen 1. listopada 2024. na mrežnoj stranici Županije te na mrežnoj stranici za stipendije Koprivničko-križevačke županije stipendije.kckzz.hr.

Prijave na Natječaj vršit će se isključivo putem mrežne stranice stipendije.kckzz.hr pod rubrikom Prijava za stipendije te će se smatrati valjanima ako su podnesene u natječajnom roku od 1. listopada 2024. godine od 7,00 sati do zaključno 16. listopada 2024. godine do 23:59 sati.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije imaju studenti koji:

  • su državljani Republike Hrvatske,
  • redovito studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kratkim stručnim studijima kao i s njima izjednačenim studijima u inozemstvu,
  • imaju prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije u neprekidnom trajanju od najmanje 2 (dvije) godine, prije objave Natječaja,
  • nisu istovremeno korisnici neke druge stipendije ili studentskog kredita koji se odnose na obrazovanje,
  • s članovima kućanstva nemaju nepodmirenih obveza prema proračunu Županije, što Županija provjerava uvidom u svoju službenu evidenciju,
  • su u akademskoj godini za koju se prijavljuju na javni natječaj redovno upisali višu godinu studija u odnosu na prethodnu akademsku godinu.

Služba ureda župana

Pročitano 189 puta