26.09.2024.

NK Lipa Hlebine proslavio stotu obljetnicu postojanja

Objavljeno u kategorijama: Novosti

nk lipa 17


Nogometni klub Lipa Hlebine obilježio je 100 godina od svog osnutka svečanom sjednicom koja se u srijedu održala u prostorijama kluba. Svečanosti su uz zamjenika župana Ratimira Ljubića prisustvovali brojni uzvanici, gosti te članovi kluba.

Prije početka sjednice svečano je otkrivena spomen-ploča u čast prerano preminulom Branku Saboliću – Jani, po kojem je igralište "Centrala" preimenovano. Ploču su otkrili članovi njegove obitelji, zahvalivši na ovoj velikoj časti, a ceremoniju otkrivanja ploče kao i sjednicu vodio je tajnik kluba Siniša Sinković.

nk lipa 13

Predsjednik kluba Mario Erdec, u svom uvodnom govoru izrazio je zahvalnost što ima čast voditi ovako značajan klub.
"Biti predsjednikom ovog kluba velika je odgovornost, ali kada vidim ovako ispunjenu dvoranu, srce mi je ispunjeno. To pokazuje koliko je klub voljen i cijenjen, što mi daje motivaciju da nastavimo raditi još jače i podižemo klub na viši nivo“, istaknuo je Erdec.

nk lipa 27

Okupljeni su se prisjetili svih onih koji su sudjelovali u radu kluba, a koji su bili usko povezni s prvim generacijama naivnih slikara. Najstariji član kluba, 87-godišnji Stjepan Mraz podijelio je svoja sjećanja na povijest kluba.

nk lipa 8

Među govornicima bili su i bivši igrač Željko Pakasin te Stanislav Lovković ispred Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije kao i Krešimir Belčić ispred Županijskog nogometnog saveza.

Načelnica Općine Hlebine Božica Trnski prisjetila se teških trenutaka iz 2013. godine, kada je klub prolazio kroz rezultatsku krizu i borio se s lošim uvjetima, no naglasila je da je zajedništvo Hlebinčana uvijek bilo snaga koja ih je držala na okupu.

nk lipa 9

Zamjenik Ljubić, uputio je čestitke klubu na ovom važnom jubileju.
"Malo klubova doživi 100 godina, a nogomet je ipak nešto posebno. Da bi jedno mjesto imalo budućnost, treba imati školu, crkvu, vatrogasce i nogometno igralište. Čujem da škola nogometa dobro radi, da imate domaće igrače, to je najbitnije. Znate i sami koliko je u drugim klubovima deficit igrača, da dolaze igrati nogometaši iz drugih županija. Svatko se snalazi na svoj način, ali vi imate svoje domače dečke koji igraju, i to sa srcem“, zaključio je Ljubić.

nk lipa 6

Nakon govora, dodijeljene su zahvalnice zaslužnim članovima kluba, udrugama i sponzorima koji su svojim doprinosom pomogli u radu i razvoju NK Lipa Hlebine.

Izvor fotografija: klikaj.hr

 

Služba ureda župana

Pročitano 42 puta