29.09.2024.

Dječje folklorne grupe iz Hrvatske, Slovenije i Austrije oduševile posjetitelje

naslovna


Jučer je u Domu mladih u Koprivnici održan 16. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa "U bakinom krilu", koji se ove godine održava od 28. do 29. rujna. Koncertu, koji je okupio brojne ljubitelje folklora, prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Uime Županije koja je dugogodišnji partner ovog događaja obratio se zamjenik Ljubić koje je pohvalio organizatore i sudionike te istaknuo važnost očuvanja tradicijske kulture među najmlađima.
"Ovakvi susreti pružaju djeci i mladima priliku da kroz igru i pjesmu upoznaju i cijene bogatstvo naše kulturne baštine, ali i da razvijaju osjećaj poštovanja prema kulturama drugih naroda," rekao je Ljubić.

CN9A2477

Čestitku na organizaciji uputio je i koprivnički gradonačelnik Jakšić koji je svim sudionicima poželio ugodan boravak u Koprivnici te naglasio važnost očuvanja običaja.ž


Festival je oduševio nastupima dječjih folklornih grupa iz Hrvatske, Slovenije i Austrije koje su prikazale tradicijske plesove, glazbu i igre te narodne nošnje svojih zavičaja. Ove godine u programu su nastupile skupine dječje folklorne skupine Fürnitz iz Austrije, ŠKUD „Verine zvezdice“ iz Slovenije, KUD „Šokadija“ iz Starih Mikanovaca, KUD Sesvete, KUD „Seljačka sloga“ iz Donje Dubrave te domaćini Folklorni ansambl „Koprivnica“.

CN9A2507

Posjetitelji su imali priliku uživati ne samo u glazbeno-plesnom spektaklu, već i u slatkim delicijama karakterističnim za različite zavičaje, koje su se nudile na izlagačkom prostoru pod nazivom "Slatki okusi zavičaja".

Međunarodni susret dječjih folklornih grupa "U bakinom krilu" i ove je godine ispunio očekivanja te potaknuo najmlađe da njeguju i prenose tradicijske običaje na buduće generacije.

CN9A2723

Organizator festivala je Folklorni ansambl "Koprivnica", uz podršku Saveza Alpe Jadran, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Turističke zajednice grada Koprivnice te tvrtki Komunalac i Dergez.

Služba ureda župana

Pročitano 102 puta