01.10.2024.

Čestitka povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Posjet Domu za starije Uskrs 2024 3


Svim umirovljenicima od srca čestitamo Međunarodni dan starijih osoba koji se obilježava 1. listopada s ciljem  veće senzibilizacije društva u korist starijih osoba te donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života starijih osoba, pružanja podrške u ostvarivanju svih njihovih prava iz sustava pravne, zdravstvene i socijalne zaštite te očuvanja njihovih životnih tradicija i običaja.

Koprivničko-križevačka županija svojim programima i projektima u segmentu socijalno-društvene djelatnosti u kontinuitetu provodi odgovornu javnu politiku kojom nastoji osigurati dostojne uvjete života za svakog pojedinca, a posebno za one koji su u potrebi.  Uz podršku i partnerstvo Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije provodi brojne aktivnosti i  mjere s ciljem poboljšanja života naših umirovljenika.

Kvalitetna  zdravstvena i socijalna skrb, gerontološka skrb kroz programe pomoći u kući i dnevnih boravaka za umirovljenika u sva tri grada županije, subvencioniranje troškova smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe, subvencioniranje autobusnog prijevoza za umirovljenike te podrška programima udruga umirovljenika samo su neke od aktivnosti koje provodimo i s kojima ćemo nastaviti u narednom razdoblju.

Dragi umirovljenici, čestitamo Vam Međunarodni dan starijih osoba uz želju da Vas posluži zdravlje te da u društvu svojih najmilijih provedete još mnogo sretnih trenutaka.

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić

i članovi Savjeta za umirovljenike i starije osobe Koprivničko – križevačke županije   

Pročitano 74 puta