01.10.2024.

Obilježen Međunarodni dana starijih osoba

Mobitel Međunarodni dan starijih osoba 1


Povodom Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada danas je u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica održan prigodni program kojem su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, pročelnice Maja Blažek, Melita Ivančić te predsjednik županijskog Savjeta za umirovljenike i starije osobe Željko Pintar.

Međunarodni dan starijih osoba 10

Uvodnim riječima obratila se ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder Vlahinja koja je zahvalila svima na dolasku, pomoći i suradnji, a posebno Županiji kao osnivaču koja pomaže i podržava sve aktivnosti Doma.
„Zahvaljujem i svim dionicima lokalne zajednice koji nam svakodnevno pomažu u našem radu, našem Upravnom vijeću te našem župniku vlč. Davoru Šumandlu bez kojeg ne možemo zamisliti život u Domu. Naša težnja da korisnici žive što bolje i da se osjećaju ugodnije ne bi bila ostvariva bez naših sjajnih zaposlenika, koji su temelj i koji grade sve ono što mi svakodnevno uživamo u Domu. Hvala im na njihovom predanom radu. Dragi korisnici vama čestitam vaš dan. Hvala vam na suradnji, razumijevanju i toleranciji koju pokazujete u odnosu na naš rad, na svim aktivnostima, akcijama, izletima i druženjima kao i na svim tugama i radostima koje dijelite s nama“, naglasila je ravnateljica Vlahinja te svima poželjela dobro zdravlje i puno zadovoljstva u životu.

Međunarodni dan starijih osoba 14

Korisnicima i zaposlenicima Doma obratio se i župan umirovljenicima čestitao njihov dan. „Vaša prisutnost i doprinos obogaćuju naše društvo i želimo vam omogućiti dostojanstven i ispunjen život u zajednici. Uvijek nam je drago doći ovdje u ovu veliku, lijepe i sretnu kuću u kojoj Uprava i svi zaposlenici marljivo i s puno ljubavi skrbe za sve vas. Želim vam da ovaj dan provedete u zdravlju, sreći, veselju i na najbolji mogući način koji vam odgovara. Čestitam vam još jednom Međunarodni dana starijih osoba i želim vam svako dobro“, istaknuo je župan Koren.

Međunarodni dan starijih osoba 11

Pozdravima i čestitkama pridružio se i vlč. Davor Šumandl koji je ujedno i dušebrižnik Doma te se zahvalio na prilici koja mu omogućava da bude dio ove priče.
„Hvala vam što nam dajete tu mogućnost da se osjećamo voljeno i prihvaćeno u vašem Domu, isto tako zahvaljujem se ravnateljici, županu i svima prisutnima što nam omogućuju ovako lijep prostor, dobar ritam i sve ono što nam treba“, kazao je vlč. Šumandl.

Međunarodni dan starijih osoba 12

Predsjednik županijskog Savjeta za umirovljenike i starije osobe Željko Pintar prenio je pozdrave i čestitke Savjeta te se osvrnuo na sve prijašnje aktivnosti starijih generacija koje su omogućile izgradnju društva u kojem danas živimo.
„Savjet za umirovljenike i starije osobe ima odličnu suradnju sa Županijom i sa svim udrugama koje se brinuo o umirovljenicima na našem području. Drago nam je što i županijski Savjet sudjelouje u brojnim projetima i čini sve kako bi pomogao našim straijim sugrađanima“, poručio je predsjednik Pintar.

Međunarodni dan starijih osoba 13

Zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž uz čestitke se osvrnula na obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba.
„Današnji dan je doista vaš mali praznik i treba ga proslaviti. Zahvaljujem ravnateljici i njenom timu što na ovaj dan uvijek upriliče jednu malu svečanost s kojom obilježavamo i sve ono što ste vi radili kroz vaš životni vijek i sve načine na koje ste doprinijeli razvoju našeg grada i naše županije“, naglasila je zamjenica Ostriž.

Međunarodni dan starijih osoba 8

Program su svojim nastupima uveličali Zbor umirovljenika grada Koprivnice, djeca iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“, Nika Cik i Nika Jakupec na flauti iz Glazbene škole Fortunat Pintarić, Vedran Kučić na gitari te korisnica Doma, Ružica Bonta koja se sa svojim tekstom osvrnula na boravak u Domu.

 

Služba ureda župana

Pročitano 62 puta