01.10.2024.

U Gradskoj vijećnici Koprivnica održana promocija fotomonografije „Omege“

Promocija monografije Omege 15


U sklopu obilježavanja 33. obljetnice preuzimanja vojarne u Koprivnici i Dana koprivničkih branitelja jučer je održana promocija fotomonografije „Omege“ u Gradskoj vijećnici Koprivnica, a domaćini promocije bili su Grad Koprivnica i USJPDR “Ban” Koprivnica.

Uime Koprivničko-križevačke županije događaj je podržao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a uz autora i urednike na promociji su prisustvovali gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, pripadnici ratnih postrojbi Hrvatske vojske, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata kao i brojni Koprivničanci koji su dali značajan doprinos u Domovinskom ratu.

Promocija monografije Omege 06

Autor monografije dr. sc. Marin Sabolović uz podršku urednika dr. sc. Jakše Raguža, generalnog bojnika doc. dr. sc. Slavena Zdilara, recenzentice iz Hrvatske sveučilišne naklade d.o.o. Anite Šikić te sunakladnika Maria Đuraka predstavio je povijest i ulogu Specijalne jedinice „Omege“ Policijske uprave Bjelovar u Domovinskom ratu.

Fotomonografija detaljno prikazuje ratni put specijalne jedinice od njihovog osnutka i prvih zadataka u Pakracu do sudjelovanja u ključnim operacijama „Bljesak“ i „Oluja“, a temelji se na opsežnoj arhivskoj građi Policijske uprave Bjelovar, kasnije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i same jedinice.

Izvor fotografija: grad Koprivnica

Služba ureda župana

Pročitano 33 puta