02.10.2024.

Obrtnička škola Koprivnica proslavila 15 godina sudjelovanja u EU projektima mobilnosti

 CN9A3704


Danas je u prostorijama Županijskog Centra kompetentnosti u Koprivnici svečano obilježeno 15 godina uspješnog provođenja europskih projekata mobilnosti Obrtničke škole Koprivnica. Ova značajna obljetnica okupila je mnoštvo predstavnika lokalne zajednice, škola i učenike, a uime Koprivničko- križevačke županije prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Ana Mušlek.

Program je započeo svečanim otvorenjem, gdje je prikazan film o radu Obrtničke škole na europskim projektima koji je istaknuo važnost programa Erasmus+.

CN9A3713

Uvodnim riječima obratio se ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić istaknuvši odličnu suradnju sa svojim suradnicima, a Koordinatorica Erasmus+ programa Ana Borko naglasila je važnost usavršavanja učenika i nastavnika u inozemstvu.

CN9A3714
Istaknula je kako je Obrtnička škola dobitnik Erasmus+ povelje što je dokaz da se projekti provode na kvalitetan način, što omogućuje jednostavan proces pripreme i provedbe projekata. Naglasila je da se mobilnost provodi u više od desetak europskih zemalja, a uključeni su učenici iz svih sektora škole s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama u razvoju. Nadodala je da je inkluzija jedan od prioriteta Erasmus projekata.

CN9A3724

Zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je ujedno i bivši ravnatelj Obrtničke škole u svom obraćanju prisjetio se početaka izvođenja Erasmus projekata u kojima je i sam sudjelovao kao ravnatelj Obrtničke škole.
Čestitam svima na 15 godina provođenja projekata, zahvaljujem se svim kolegama koji su od prvog dana bili ovdje. To je timski rad za koji je bilo potrebno jako puno vremena, truda i zalaganja. Onaj dio koji se ne vidi uključuje niz aktivnosti, od pripreme učenika za mobilnost, kulturno-jezičnih priprema kao i priprema za novu okolinu. Neki učenici su zaista prvi puta kroz Erasmus projekte izašli iz Hrvatske, ali uspjeli smo sve, zato smo i danas ovdje u ovom lijepom prostoru Centra kompetentnosti. Projekata mobilnosti sve je više i svaki puta su sve bolji, a nadam se da će biti tako i u budućnosti“ poručio je Ljubić te uputio čestitku na velikom uspjehu.

CN9A3755

Prisutnima se obratio i župan Darko Koren koji je istaknuo odličnu suradnju s Obrtničkom školom.
„Ovaj naš susret obilježava jednu epohu ove obrazovne ustanove. Obrtnička zanimanja izuzetno su nam važna, a to se može vidjeti kroz niz provedenih projekata u suradnji sa Obrtničkom školom. Županija je nositelj velikog projekta Centra kompetentnosti, a ovaj prostor u kojem smo danas samo je jedan dio cijelog projekta. Isto tako važno je istaknuti izgradnju školskog igrališta koji je jedan od najvećih projekta ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu na prostoru županije, a i šire.
Fokusirani smo na infrastrukturu kao i na zaposlenike koji ovdje marljivo rade i doprinose odgojno obrazovnom procesu.
Iznimno mi je drago danas biti ovdje te se zajedno s vama veseliti vašim uspjesima i ostvarenim projektima koji stoje iza vašeg rada u proteklih 15 godina. Hvala vam na svemu što ste do sad učinili te vam želim vam puno uspjeha u daljnjim projektima koji vam slijede
“, naglasio je župan Koren

CN9A3747

Okupljenima se ispred Grada Koprivnice obratio Dario Jembrek koji je naglasio kako mobilnost učenicima i nastavnicima donosi puno više od samog putovanja. Istaknuo je da ono pruža životna iskustva kao i poticaj za nastavak školovanja u budućnosti

CN9A3741

Miran Papež iz Velenja u Sloveniji, koji je voditelj projekta u tamošnjem školskom centru, istaknuo je dugogodišnju suradnju s koprivničkim školama. Naglasio je kako je ta suradnja obuhvatila više različitih škola i njihovih učenika te je pohvalio kulturnu razmjenu i izrazio želju za nastavak suradnje.

CN9A3721

Nakon svečanog otvorenja, uzvanici su razmijenili iskustva i razgovarali o budućim planovima vezanim uz europske projekte, a nastavnici Obrtničke škole održali su zanimljive i edukativne radionice koje su učenicima pružile priliku da se izravno uključe u razne aktivnosti, povezane s temama mobilnosti.
Učenici su na radionicama mogli iz prve ruke doznati kako europski projekti pridonose razvoju obrazovanja i kako sudjelovanje u tim projektima može poboljšati njihove buduće profesionalne mogućnosti.

Služba ureda župana

Pročitano 173 puta