04.10.2024.

Župan prisustvovao otvorenju nove ceste u naselju Pobrđani

Objavljeno u kategorijama: Novosti

img 8663


Jučer je u naselju Pobrđani svečano otvorena nova prometnica, a ovaj značajan infrastrukturni projekt realiziran je u suradnji Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevci i Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije čime se nastavlja kontinuirana briga o prometnoj povezanosti i razvoju ruralnog područja.

img 8625

Predsjednica mjesnog odbora Vojakovac odbora Mihaela Truščec-Švagelj zahvalila je svima koji su sudjelovali u ovom projektu te kako će modernizirana cesta dodatno unaprijediti uvjete života.

img 8629

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije, Dragutin Guzalić osvrnuo se na kontinuirani rad koji pridonosi poboljšanju prometne infrastrukture te naglasio važnost ovog projekta. „Svake godine uspijevamo asfaltirati između četiri i pet kilometara novih cesta, a ova dionica u Pobrđanima duga je tri kilometra. Investicija je iznosila 285 tisuća eura, a Grad Križevci sufinancirali su projekt s 58 tisuća eura. Osigurali smo bolje prometne uvjete za sve naše građane, što je ključna uloga Županijske uprave za ceste“, rekao je Guzalić.

img 8640

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn u svom govoru zahvalio je mještanima na strpljenju i izrazio zadovoljstvo što su radovi uspješno završeni. „Vaš dolazak u ovolikom broju, pokazuje koliko vam ova cesta znači. Zajedno s našim partnerima, Županijom i Županijskom upravom za ceste, osigurali smo uvjete za bolji i sigurniji život. Ova cesta omogućit će da ovaj kraj dodatno oživi, a naš je sljedeći korak dovršiti priključak na vodu“, naglasio je Rajn.

img 8656

Prisutnima se obratio i župan Darko Koren koji je naglasio važnost ovakvih projekata za održivost života na ruralnim područjima. „Ova cesta je rezultat zajedničkog rada i dokaz koliko su infrastrukturni projekti bitni za kvalitetu života u manjim sredinama. Suradnja između Grada Križevaca i Županijske uprave za ceste primjer je uspješne suradnje koja vodi do konkretnih rezultata. Zahvaljujem svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta i veselim se budućim uspjesima“, istaknuo je Koren.

img 8676

Ova nova cesta predstavlja još jedan korak prema boljoj povezanosti i kvalitetnijem životu stanovnika Pobrđana, a Županijska uprava za ceste nastavit će s ulaganjem u modernizaciju prometne infrastrukture diljem Koprivničko-križevačke županije.

 

Služba ureda župana

Pročitano 144 puta