05.10.2024.

U sva tri grada županije obilježen 25. Dan ružičaste vrpce

Objavljeno u kategorijama: Novosti

CN9A4049


Koprivničko-križevačka županija danas je prigodnim programima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu obilježila 25. Dan ružičaste vrpce, posvećen podizanju svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

IMG 6112

U Đurđevcu je akciju organizirala Udruga žena oboljelih od raka dojke Narcise u sklopu obilježavanja 25. Dana voća Koprivničko-križevačke županije. Potporu događanju pružili su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac te gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnici Darko Sobota te predsjednica Županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.    

IMG 6115

Koprivnica je također bila domaćin akcije koju je organizirala Udruga žena oboljelih od raka dojke Nada, a podršku su pružili župan Darko Koren i pročelnica Maja Blažek, predsjednica Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije Andreja Lukić Suknaić sa članicama i članovima Lige, dr. Mijo Bardek uime Županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova te predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova i OB Koprivnica.

CN9A4062

U Križevcima, Klub žena s bolestima dojke Agata organizirao je akciju na glavnom gradskom trgu. Uime Koprivničko- križevačke županije podršku im je pružila pročelnica Ana Mušlek te predstavnici Grada Križevaca.

dan ruzicaste vrpce2

Članice svih udruga dijelile su edukativne materijale i ružičaste vrpce, simbol solidarnosti i potpore ženama oboljelima od raka dojke. Ujedno, educirale su građane o važnosti redovitih pregleda i samopregleda dojki, kako bi se potaknulo rano otkrivanje bolesti i time povećala šansa za uspješno izlječenje.

CN9A4060

Obilježavanje Dana ružičaste vrpce dio je globalne inicijative koja se održava svake godine tijekom listopada, mjeseca posvećenog borbi protiv raka dojke. Kroz akcije diljem svijeta, uključujući više od 30 zemalja, nastoji se podići svijest o važnosti redovitih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke, što značajno povećava šanse za izlječenje.

CN9A4054

Koprivničko-križevačka županija zajedno s brojnim udrugama i ustanovama sudjeluje u ovim aktivnostima te poziva sve građane da brinu o svom zdravlju i redovito obavljaju preventivne preglede jer je zdravlje najveće bogatstvo koje imamo.

Služba ureda župana

Pročitano 41 puta