07.10.2024.

U Legradu otvoren novi objekt Dječjeg vrtića Dabrić

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Legrad vrtic 07102024 19


U Legradu je danas svečano otvoren dograđeni dio Dječjeg vrtića Dabrić, a svečanosti su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek.

 Prisutnima se uvodno obratio načelnik Općine Ivan Sabolić koji je istaknuo kako Općina godinama ulaže značajna sredstva u provođenje pronatalitetne politike.

„Time smo doprinijeli ostvarenju cilja u vidu povećanja broja djece na području općine, a zbog pozitivnog demografskog trenda nastao je nedostatak kapaciteta za rani i predškolski odgoj, što smo riješili realizacijom ovog projekta“, rekao je Sabolić i dodao kako je od iznimne važnosti djeci osigurati dostupnost i jednaku mogućnost sudjelovanja u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Ravnateljica dječjeg vrtića Sanela Brgles istaknula je važnost ove nadogradnje te što više nema listi čekanja, a  ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić je kazala kako se ovakvim projektima doprinosi zajednici na poboljšanju materijalnih uvjeta boravka najmlađih.

Legrad vrtic 07102024 22

„Uključili smo se u ovaj i druge projekte od samih početaka i ovo je jedan od oko 30 takvih projekata na području općine u kojima smo surađivali. Neka demografska slika bude i dalje pozitivna i nadamo se i budućim suradnjama“, kazala  je  Birčić.

Zamjenik Ljubić je istaknuo kako je ovo jedno u nizu otvorenja u vrtićima na području županije.

„Danas smo ovdje, u petak u Đelekovcu, a uskoro i u Goli, Koprivnici, Ivancu. Lijepo je da se ulaže u one najmlađe i da u te vrtiće ima tko ići. Čestitam na ovom projektu koji je nužan za ostanak mladih obitelji u našim ruralnim sredinama“, naglasio je Ljubić.

Legrad vrtic 07102024 13

Projekt dogradnje vrtića sufinanciran je iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a iznos bespovratnih sredstava iznosi 162.452,72 eura. Sredstva su osigurana i iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 50.000 eura, dok je ukupna vrijednost 506.758,27 eura.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, načelnici susjednih općina te članovi Općinskog vijeća i roditelji mališana.

Izvor: KKŽ; epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 77 puta