12.10.2024.

Svečanim programom obilježena 33. obljetnica osnivanja postrojbe 58. SLAB PZO Đurđevac

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 9715 resxdani voca


U petak 11. listopada u Đurđevcu je obilježena 33. obljetnica osnivanja ratne postrojbe 58. SLAB PZO Đurđevac. Svečanost je organizirala Udruga branitelja Domovinskog rata PZO Đurđevac, a program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule i od posljedica rata preminule hrvatske branitelje na đurđevačkom gradskom groblju.

Svečana akademija je održana u Domu kulture u Đurđevcu kojoj je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić. Uime organizatora uzvanicima se obratio predsjednik UDBR PZO Đurđevac Marijan Matočec koji je podsjetio na okolnosti osnivanja i ratni put postrojbe koja se svojim djelovanjem dokazala na brojnim bojištima te je bila snažna potpora hrvatskim vojnicima u Domovinskom ratu.

Zamjenik Ljubić je čestitao obljetnicu te istaknuo važnost očuvanja spomena na vrednote Domovinskog rata i slavnu prošlost hrvatskih ratnih postrojbi koje su omogućile današnju samostalnu, neovisnu i suverenu državu.    

U sklopu svečanosti održan je i okrugli stol o socijalnim, zdravstvenim i mirovniskim pravima branitelja, a nakon formalnog dijela programa druženje se nastavilo u Hotelu Picok gdje su se ratni suborci prisjetili slavnih dana Domovinskog rata.

Služba ureda župana

Pročitano 140 puta