14.10.2024.

Župan održao prijem za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike

 CN9A5464


Župan Darko Koren danas je u Županijskoj upravi održao svečani prijem za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike s područja Koprivničko-križevačke županije za školsku godinu 2023./2024., koje je nagradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

20241014 095143

Povjerenstvo za nagrađivanje je među 513 nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika na nacionalnoj razini uvrstilo i 18 djelatnika iz naše županije: Igora Sedlanića i Luku Femeca iz COOR Podravsko sunce, Maru Grašić iz OŠ Braća Radić, Martinu Grgac i Marinu Njerš iz Gimnazije Fran Galović Koprivnica, Željku Hanžek iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, Mirnu Kovačić i Nikolinu Sabolić iz OŠ Đuro Ester Koprivnica, Danijela Mustafu iz Obrtničke škole Koprivnica, Branka Pleadina i Tihomira Robotića iz Strukovne škole Đurđevac, Gordanu Juran-Ratković i Tamaru Vrhovec iz SŠ Ivan Seljanec Križevci, Sandru Poštić iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci, Tomicu Turkovića iz OŠ Vladimir Nazor Križevci, Tomislava Hrebaka iz OŠ Grigor Vitez Sveti Ivan Žabno, Stojanku Lesički iz OŠ Sveti Petar Orehovec i Kseniju Varović iz OŠ Fran Koncelak Drnje.

Župan je čestitao nastavnicima na postignućima, naglasivši da su priznanja pokazatelj njihove izvrsnosti koja nadilazi granice naše županije.

CN9A5309

„Hvala vam što svojim entuzijazmom i zalaganjem prenosite znanja i vještine te oblikujete i stvarate buduće generacije. Ponosni smo što je čak 18 naših odgojno-obrazovnih djelatnika prepoznato na nacionalnoj razini. Čestitam vam na zasluženim priznanjima, a zahvaljujem i ravnateljima na njihovoj kontinuiranoj podršci. Briga za školsku infrastrukturu i učenike naša je trajna zadaća. U proteklih nekoliko godina ostvarili smo mnogo toga – izgradili smo pet sportskih dvorana u osnovnim školama, započeli smo uređenje vanjskih sportskih igrališta te izgradili dvije zgrade Centra kompetentnosti. Radimo i na energetskoj obnovi škola. Svake godine prepoznajemo uspjehe naših najboljih učenika na natjecanjima, a danas smo ovdje da nagradimo i vas. Ulaganje u infrastrukturu ne bi bilo dovoljno da ne postoji kvalitetan učiteljski kadar koji je spreman uložiti dodatni trud kako bi naša djeca dobila adekvatna znanja i vještine", istaknuo je Koren te poželio uspjeh u daljnjem radu.  

Uime nagrađenih djelatnika u sustavu osnovnih škola obratila se Stojanka Lesički iz OŠ Sveti Petar Orehovec koja je četvrti puta dobila nagradu Ministarstva.

CN9A5323

„Sve pohvale Županiji koja organizira ovaj prijem, jako je lijepo kad se trud i uspjeh prepoznaje te mu se na ovaj način odaje priznaje. Drago mi je što na prijemu ima i nekih novih lica što znači da kolege rade na sebi i pokušavaju djeci dati svoj maksimum. Županija je mnogo toga učinila za sektor obrazovanja, kod nas u Svetom Petru Orehovcu je izgrađena školska sportska dvorana, a ulaže se i u naše područne škole. Bez takve podrške bilo bi uistinu teško raditi“, kazala je Lesički te čestitala svim dobitnicima nagrada.

Marina Njerš iz koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ je zahvalu uputila ispred nagrađenih djelatnika u sektoru srednjih škola.

CN9A5348

„Borimo se za svakog učenika te nastojimo učiniti sve da prenošenje znanja bude zanimljivo i poticajno, često i izvan okvira. Vidi se to najbolje po uspjesima učenika koji školu i nastavnike promatraju i kao mentore, ljude koji im žele da razviju svoje talente  uspiju u životu na temelju znanja i stručnosti. Hvala i Županiji koja prati naše potrebe te što su uvjeti u školama odlični“, istaknula je Njerš.  

Prisutnima se obratio i voditelj Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola i ravnatelj Osnovne škole „Braća Radić“ Krešo Grgac koji je istaknuo veliki trud koji odgojno-obrazovni djelatnici svakodnevno ulažu u svoje usavršavanje i rad s učenicima.

CN9A5366

„Djelatnici koji su danas ovdje s nama predstavljaju obrazovnu elitu u osnovnom i srednjem školstvu naše županije. Njihov rad u učionici je temelj, ali ono što ih čini posebnima jest neprekidana dodatna angažiranost i trud koji ulažu izvan svog radnog vremena, čime značajno doprinose obrazovno sustavu Republike Hrvatske. Hvala Županiji na svemu što radi kako bi naši nastavnici, učitelji i profesori imali adekvatne uvjete za rad što na kraju i rezultira sjajnim uspjesima koje postižu naši učenici“,  kazao je Grgac.

Nakon prigodnih govora  župan je obrazovnim djelatnicima uručio prigodne poklone i cvijeće te im još jednom čestitao na uspjehu.

Današnjem prijemu su uz župana, prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec, ravnatelj OŠ Grigor Vitez iz Svetog Ivana Žabnog Tomislav Hanžeković i Igor Brkić, ravnatelj OŠ Vladimir Nazor iz Križevaca.

Služba ureda župana    

 

 

Pročitano 263 puta