15.10.2024.

Održan sastanak partnera međunarodnog projekta Iron Curtain Trail

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 naslovna 1


U prostorijama Županijske uprave danas je održana konferencija projekta Iron Curtain Trail (ICTr) u kojem je Koprivničko-križevačka županija partner. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 2,7 milijuna eura koji sudjeluju međunarodni partneri iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke, Poljske, Slovačke, Belgije i Njemačke. Ovaj važan projekt usmjeren je na pružanje podrške malim i srednjim poduzetnicima u turizmu, kako bi unaprijedili svoje poslovanje kroz edukacije i inovativne pristupe.

CN9A5503

Uvodnim riječima partnerima se obratio župan Darko Koren koji im je poželio dobrodošlicu te istaknuo važnost projekta za održavanje i razvijanje daljnje suradnje. „Drago nam je što imamo priliku ugostiti vas u našem kraju tijekom ovog radnog posjeta. Koprivničko-križevačka županija uvijek nastoji biti aktivna na polju međunarodne suradnje te sudjelovati u projektima koji pridonose razvoju lokalne zajednice, turizma i gospodarstva. Ovaj projekt fokusiran na EuroVelo 13 rutu iznimna je prilika za unaprjeđenje suradnje i stvaranje novih veza”, naglasio je župan Koren.

CN9A5473

Tijekom posjeta partneri projekta imat će priliku ne samo sudjelovati na radnim sastancima već i posjetiti kulturne i prirodne znamenitosti Koprivničko-križevačke županije te se upoznati s bogatom tradicijom ovog područja.Kroz niz edukacija o digitalnim vještinama i održivim praksama, projekt omogućava razvoj kreativne i inovativne turističke ponude, čime se povećava njihova prepoznatljivost na tržištu i konkurentnost.

CN9A5533
Osim jačanja digitalne transformacije, projekt ICTr-CE ima važnu ulogu u promicanju održivog turizma, usklađenog s inicijativom Zelene tranzicije Europske unije. Na taj način smanjuju se negativni utjecaji turizma na okoliš, a naglašavaju se ekološki i društveni benefiti koje turizam može donijeti. Podsjetimo Koprivničko- križevačka županija 2018. godine uključila se u projekt Amazon of Europe Bike Trail, koji je dobio i nagradu za najbolji EU projekt iz područja prekogranične suradnje, a kroz nastavak tog projekta uspostavljen je UNESCO petodržavni rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav.

CN9A5625

Na radnom sastanku uz župana sudjelovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, voditelj projektnog tima Koprivničko-križevačke županije Vladimir Šadek s članovima Marinelom Ćurčić i Denisom Maksićem te viša stručna suradnica za međunarodne odnose Nataša Krobot Hrastić.

 

Služba ureda župana

Pročitano 116 puta