17.10.2024.

Županija ugostila projektne partnere ICTr-CE projekta

Objavljeno u kategorijama: Novosti, ICTr-CE

CN9A5629


U sklopu projekta Inovativni participativni održivi poslovni model za bicikliranje rutom željezne zavjese (ICTr-CE), 15. i 16. listopada 2024. godine Koprivničko-križevačka županija je ugostila projektne partnere iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Belgije i Njemačke.

Na radnim sastancima se je razgovaralo o razvoju booking centra te kriterijima koje mora ispuniti, izradit će se i aplikacija za mobilne uređaje koja će obuhvatiti područje EuroVelo 13, odnosno biciklističku rutu Željezne zavjese, a u cilju održivosti projekta i nakon njegova završetka uspostavit će se ICTr-CE savez u sastavu svih projektnih partnera. Također, identificirane su prednosti i nedostaci pojedinog područja biciklističke rute, a ukupno tri etape prolaze područjem Koprivničko-križevačke županije i to Letenye – Koprivnica, Koprivnica - Đurđevac i Đurđevac – Drávatamási. Za male i srednje poduzetnike aktivne u području turizma uz biciklističku rutu održat će se edukacije te će se poticat njihovo umrežavanje, kao i razvoj kreativne i inovativne turističke ponude.

CN9A5640 

Nadalje, razgovaralo se je o komunikacijskom planu projekta, prezentiran je financijski pregled potrošnje sredstava te naglašena važnost pravovremenog izvještavanja. Prezentirani su provedene prekogranične promotivne aktivnosti te su dogovoreni sljedeći koraci po radnim paketima u nadolazećem razdoblju.

Po završetku radnih sastanaka, projektni partneri bili su u prilici upoznati kulturne i prirodne vrijednosti Podravine, posjetili su Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, potom nastavili put biciklirajući prema jezerima Gabajeva Greda i Čingi Lingi, a svoj posjet završili su u Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci i utvrdi Stari grad Đurđevac.

1729146957178

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt ICTr-CE sufinanciran je putem INTERREG Central Europe transnacionalnog programa Europske unije (Europski fond za regionalni razvoj). Projekt je započeo 1. ožujka 2023. te traje do 28. veljače 2026. Ukupna vrijednost projekta je 2.676.820,00 €, podijeljenih između 12 partnera.

Koprivničko-križevačka županija u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 189.000,00 €.

Više o projektu: https://www.interreg-central.eu/projects/ictr-ce/?fbclid=IwAR3HeZceLTbh0SDJfFrWZFRxgmukZmRITBd7MnvY_g5D1A9sYT1ajI0ueco

Više informacija o biciklističkim rutama u Koprivničko-križevačkoj županiji: https://podravinaprigorjebike.com/

EV13 panel ICTr CE logo white background

Izvor: Projektni tim ICTr-CE Koprivničko-križevačke županije

Služba ureda župana

 

Pročitano 61 puta