22.10.2024.

U Krapinsko-zagorskoj županiji održana dvodnevna edukacija „Žene u politici“

Objavljeno u kategorijama: Novosti

hl 50493123727 1


U organizaciji Hrvatske zajednice županija u Krapinsko-zagorskoj županiji održano je ovogodišnje okupljanja žena aktivnih u politici, na kojemu je sudjelovala predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i članica Županijske skupštine Verica Rupčić.

hl 50493123748

Okupljanje je počelo u četvrtak na Vuglec Bregu, gdje je sve sudionice pozdravio župan Željko Kolar. U nastavku je održan panel na temu upravljanja ljudskim potencijalima u županijama, na kojem su sudjelovali kao panelisti: Jasna Petek, zamjenica krapinsko-zagorskog župana, Vesna Hajsan Dolinar, zamjenica županice Karlovačke županije i Sandro Kraljević, magistar psihologije specijaliziran za područje poslovne psihologije te Ermina Duraj, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Primorsko-goranske županije u ulozi moderatorice. Na panelu su izneseni primjeri dobre prakse upravljanja ljudskim potencijalima u hrvatskim županijama i svjetski trendovi. Nakon panela je održana radionica osobnog razvoja pod vodstvom Melite Pavlek, glavne tajnice Hrvatske zajednice županija, na kojoj je prezentiran način spoznaje kako je sreća vlastiti izbor.

IMG 20241019 WA0015

Drugi dan je nastavljen program i to s radionicom „Neuroleadershipa“ u dvorani hotela u Tuheljskim toplicama, koju je vodio Sandro Kraljević, magistar psihologije specijaliziran za područje poslovne psihologije. Interaktivnim pristupom uz sudjelovanje svih sudionica, istraženo je kako koristiti neuroznanost za bolje vođenje i donošenje odluka. Kroz praktične primjere i vježbe sudionice su naučile kako potaknuti suradnju i pozitivne promjene u timovima javne uprave. Ova radionica je bila prilika za osnaženje vještina liderica i razvijanje dubljeg razumijevanja ljudskog ponašanja.

IMG 20241019 WA0005

Ovaj susret je pored edukacije bio i prilika za druženje uz razmjenu iskustava i primjera dobre prakse što je važno za djelovanje žena politički aktivnih u lokalnim zajednicama.

Izvor: Predsjednica povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić

Pročitano 120 puta