20.10.2024.

U Kalinovcu održana 15. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa

Objavljeno u kategorijama: Novosti

P11431562


Povodom Dana Općine Kalinovac, Poljoprivredna udruga Kalinovac u nedjelju, 20. listopada organizirala tradicionalnu 15. Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa koja je okupila sudionike iz Hrvatske i regije, a uime Koprivničko-križevačke županije izložbi je prisustvovali su pročelnik Marijan Štimac i Melita Ivančić.

P1143162

Na izložbu je pristiglo čak 152 uzorka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Slovenije i Mađarske, što potvrđuje njezin međunarodni značaj i sve veći ugled.

P1143179

Izložba je bila iznimno uspješna, a stručni žiri dodijelio je 33 zlatne medalje, dok su dvije velike zlatne medalje otišle u ruke izuzetnih proizvođača. Šampion izložbe bio je vinjak iz 2008. godine kojeg je proizveo Mirko Marijan iz Kalinovca, a velike zlatne medalje dobili su Mirjana Fašaić iz Kloštra Podravskog za liker od crnog ribizla te Drago Ćurić iz Bjelovara za šljivovicu.

Posjetitelji su imali priliku kušati nagrađene proizvode, a degustacije je bila prilika za razmjenu iskustva među proizvođačima i ljubiteljima rakije.

Izvor fotografija: Općina Kalinovac

 

Služba ureda župana

Pročitano 84 puta