27.10.2024.

U Đurđevcu održana 17. Velika martinjska špelancija – Županijsko Martinje

spelancija 2024 ibr74


Na Gradskoj tržnici u Đurđevcu jučer je održana 17. Velika martinjska špelancija – Županijsko Martinje, turistička manifestacija koja je i ove godine okupila brojne vinske biskupe i ljubitelje dobre kapljice.

Manifestaciju je organizirala Županijska Turistička zajednica uz podršku Koprivničko-križevačke županije i suorganizaciju Turističke zajednice Grada Đurđevca, a ovogodišnji partner je bila Brodsko-posavska županija koja se predstavila sa svojim najboljim vinima.

spelancija 2024 ibr84

Brojni posjetitelji uživali su u hrani i vinu dvadesetak vinara i vinarskih udruga te lokalnih OPG-ova koji su predstavili najbolje iz eno-gastro ponude,  a posebno zanimljiv je bio prikaz vinskih regula i običaja koje su na tradicionalno humorističan način prezentirali brojni martinjski biskupi iz svih krajeva Hrvatske.   

spelancija 2024 ibr96

Podršku manifestaciji uime Koprivničko-križevačke županije pružili su zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak te županijske pročelnice i pročelnici.

Manifestacija je imala humanitarni karakter pa će se sva prikupljena sredstva donirati đurđevačkoj Udruzi Mali princ koja brine o djeci i osobama s intelektualnim teškoćama, naglasila je pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev koja je uime organizatora zahvalila svima koji su sudjelovali u pripremanju špelancije.

spelancija 2024 ibr72

Zamjenik Ljubić je zahvalio svim vinarima koji su se odazvali na manifestaciju i vinogradarima koji predano rade cijele godine, ali i vinskim meštrima bez kojih ne bi bilo ceremonijala, a pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije Željko Burazović je uime partnera zahvalio vinarima istaknuvši da zahvaljujući njihovom cjelogodišnjem radu svi okupljeni mogu uživati u vinskim delicijama.

Prigodne riječi uputili su i predsjednik Udruge vinogradara i voćara Đurđevac Marijanko Ređep uime Turističke zajednice grada Đurđevca, Grada Đurđevca i udruge te Drago Čalušić, rektor Visoke vinske akademije Slavonski Brod koji je  napomenuo kako je akademija ove godine proslavila svoju 20. obljetnicu te kako ga veseli što okupljeni imaju priliku kušati vina brodskih vinara.

WhatsApp Slika 2024 10 27 u 09.06.46 6e90338f

Izvor: KKŽ; epodravina.hr; drava.info; prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 206 puta