28.10.2024.

Članovi udruge „Peski-art Đurđevac“ na susretima branitelja u Zadru

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20241026 090215 1280x720


Proteklog vikenda u zadarskom turističkom naselju Borik održani su 29. Edukativno-rekreacijski susreti hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Republike Hrvatske. U sklopu susreta održana je i likovna radionica edukativnog karaktera na kojoj su na poziv organizatora Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) sudjelovali članovi i suradnici udruge „Peski-Art Đurđevac“ Josip Gregurić, Mirko Markešić, Ivan Rođak, Mirko Horvat, Zvonko Košćak, Zlatko Sabolović, Franjo Mihočka te Anđelka i Stjepan Ivanec.

U pokaznoj radionici izrađeno je 13 likovnih radova koje su autori poklonili organizatoru, a rad umjetnika izazvao je veliku pažnju sudionika susreta dragovoljaca.

Susreti dragovoljaca se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, a susrete je otvorio državni tajnik u ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

 Otvorenju susreta prisustvovali su i mnogi gosti među kojima župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić te predstavnici braniteljskih udruga iz Zadra i Zadarske županije. Članovi Udruge iskoristili su susrete kako bi u Škabrnji zapalili svijeće u spomen stradalim Škabrnjanima u masovnom pokolju u Domovinskom ratu.

20241027 114044 1280x720

Izvor: Peski-art Đurđevac

Služba ureda župana   

Pročitano 20 puta