08.12.2022.

Obavijest o početku sufinanciranja rane intervencije

Koprivničko-križevačka županija od prosinca 2022. godine nastoji pomoći/pomagati obiteljima u podmirenju dijela troškova rane razvojne podrške/rehabilitacije i socijalne integracije djeteta. Pomoći se nastoji jednokratnom novčanom pomoći koja se može odobriti  jedanput godišnje obitelji djeteta do navršene 7. godine života kod kojega je u ranoj dobi utvrđeno odstupanje u razvoju, razvojni rizik ili razvojne teškoće, a koje:

  • ima prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije
  • ima preporuku liječnika/rehabilitatora/stručne osobe o nužnosti potrebe za ranom razvojnom podrškom/rehabilitacijom/socijalnom integracijom zbog odstupanja u razvoju, razvojnog rizika ili razvojnih teškoća
  • rana razvojna podrška/rehabilitacija/socijalna integracija nije isključivo i samo vezana za logopedsku pomoć.

Visina jednokratne novčane pomoći određuje će za svaku kalendarsku godinu, ovisno o sredstvima osiguranim u Proračunu. Za 2022. godinu određena je u iznosu 2.000,00 kn/265,45 EUR.

Jednokratnu novčanu pomoć odobrava Župan temeljem zahtjeva roditelja ili drugog zakonskog zastupnika, a koji je moguće poslati/dostaviti i e-mailom (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Zahtjev zaprima i obrađuje Upravni odjel za zdravstveno-socijalne djelatnosti (telefonski broj za eventualna pojašnjenja 658-227)

Uz zahtjev (obrazac u prilogu) potrebno je priložiti:

  1. presliku osobne iskaznice roditelja/zakonskog zastupnika na čiji račun će se isplatiti pomoć
  2. presliku kartice računa za isplatu pomoći
  3. preporuku liječnika/rehabilitatora/stručne osobe o nužnosti potrebe za ranom razvojnom podrškom/ rehabilitacijom/socijalnom integracijom
  4. potpisanu izjavu (o istinitosti podataka i namjenskom trošenju sredstava) (obrazac u prilogu)
  5. račun ili predračun pružatelja usluga (prihvatljiv je i ugovor sklopljen s pružateljem usluga)

 docxIzjava o istinitosti podataka i namjenskom trošenju sredstava

docZahtjev - zamolba za odobrenje jednokratne pomoći rana intervencija

Pročitano 2607 puta