06.01.2022.

Na području županije zabilježen 151 novi slučaj zaraze koronavirusom

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Covid 19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježen 151 novi slučaj bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 788 slučaja.

Ozdravile su 33 osobe, na bolničkom se liječenju nalazi 58 pacijenata, od čega je 15 na respiratoru. U OB Koprivnica je preminula jedna osoba (1941. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzet je 371 uzorak – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 18556 osoba.

U prostorima Zavoda za javno zdravstvo KKŽ (u Koprivnici) jučer je provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj su se odazvale ukupno 502 osobe, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 654 puta