11.01.2022.

Na području županije zabilježeno 107 novih slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Covid 19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 107 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 662 slučaja.

Ozdravile su 62 osobe, na bolničkom se liječenju nalazi 49 pacijenata, od čega je osam  na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1938. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te je bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 247 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 18859 osobe.

U prostorima Zavoda za javno zdravstvo KKŽ (u Koprivnici) jučer je provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 296 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Akcija cijepljenja se nastavlja sutra, u srijedu 12. siječnja na punktu u Koprivnici u prostoru dvorane Srednje škole Koprivnica u terminu od 14 do 18 satiGrađani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson), potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu, a kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva. Detaljan RASPORED i TERMINI  novih punktova dostupni su na internet stranici Županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Danas je na snagu stupila Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koje će biti na snazi do 31.siječnja 2022.godine. Također, na snazi su i nove preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 662 puta