20.01.2022.

Na području županije potvrđeno 223 novih slučaja bolesti COVID-19

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Covid 19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 223 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1389 slučaja.

Ozdravilo je 18 osoba, na bolničkom se liječenju nalazi 41 pacijent, od kojih su četiri na respiratoru.  U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1944. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imali druge pridružene bolesti te je bila cijepljenprotiv koronavirusa.

Što se tiče epidemiološkog stanja u školama na području županije, 543 učenika i 20 nastavnika  je  u samoizolaciji, bolest COVID-19 potvrđena je kod 264 učenika i 64 nastavnika, a 20 razreda je na online nastavi.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 360 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 20.219 osoba.

Podsjećamo da se tijekom siječnja nastavljaju akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. U Koprivnici je jučer provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvala ukupno 471 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 720 puta