06.02.2022.

Na području županije zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Covid 19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije zabilježena 62 nova slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1445 slučaja.

Ozdravila je 261 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 47 pacijenta, od čega je pet na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1933. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 93 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 22.973 osobe.

U Koprivnici je jučer provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 367 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana. 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 586 puta