26.02.2022.

Na području županije zabilježeno 36 novih slučaja bolesti COVID-19

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Covid 19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 36 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 207 slučaja.

Ozdravilo je 96 osoba,  a na bolničkom se liječenju nalazi 44 pacijenataod čega su četiri na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1938. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bile cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 76 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 24.189 osoba.

U dvorani Srednje škole u Koprivnici danas se od 8,00 do 11,00 sati provodi cijepljenje protiv koronavirusa. Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson), a potrebno je donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu te potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 673 puta