10.03.2022.

Na području županije zabilježeno 10 novih slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Covid 19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 10 novih slučaja zaraze koronavirusom, a trenutno su aktivna 83 slučaja bolesti COVID-19.

Ozdravilo je 14 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 19 pacijenataod čega ih je troje na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1940.godište) s pozitivitetom na koronavirus koja nije bila cijepljena te je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 48 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. S obzirom na aktualno epidemiološko stanje i manji broj građana koji trebaju testiranje, od idućeg tjedna prestaju s radom punktovi za testiranje u Križevcima i Đurđevcu, a građani se i dalje mogu testirati u ordinacijama obiteljske medicine te (uz uputnicu) od ponedjeljka do subote na punktu na sajmištu u Koprivnici.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 24.372osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 939 puta