28.03.2022.

Na području županija potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Covid 19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 40 slučaja bolesti COVID-19.

Ozdravilo je 11 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi osam pacijenata od čega je dvoje na respiratoru.

Tijekom proteklog tjedna BAT testiranjem je izuzeto 718 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, od čega je 97 bilo pozitivno. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 24.587 osoba.

Na punktu u Križevcima cijepljeno je 105 osoba protiv koronavirusa, a s obzirom na smanjen interes od travnja više neće biti organiziranih velikih punktova već će se cijepljenje osim u ordinacijama obiteljske medicine provoditi u Zavodu za javno zdravstvo KKŽ. U Koprivnici će tako sukladno novom rasporedu  cijepljenje biti organizirano 6.4. i 20. 4. od 13 do 14 sati u prostorima Zavoda, u Đurđevcu u prostorima Zavoda će cijepljenje biti organizirano 14.4. od 11 do 12 sati dok će u Križevcima u prostorima Zavoda biti organizirano 29.4. od 12 do 13 sati.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 1096 puta