23.05.2022.

Turistička ponuda na Šoderici svakog dana sve veća - otvoren još jedan smještajni objekt

200522 Kuca za odmor Zeta 10


Proteklog tjedna na Šoderici je svečano otvoren novi smještajni objekt „Kuća za odmor ZETA“, moderna kuća za odmor kategorizirana s četiri zvjezdice koja će posjetiteljima pružiti ugodna smještaj na najpoznatijem podravskom jezeru. Otvorenju novih smještajnih kapaciteta koji će dodatno upotpuniti turističku ponudu, prisustvovali su župan Darko Koren, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić i pomoćnica TZ KKŽ Kristina Sočev.

Obitelj Zlomislić jedna je od 20 vlasnika privatnih smještaja koji su primili financijske potpore za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2022. godinu koje su osigurane putem javnog poziva koji je raspisala županijska Turistička zajednica.

quote desni 3„Svaki smještajni objekt je za nas plus i dodatna reklama kao i pomoć u ostvarivanju broja noćenja, a samim time i privlačenja turista“, naglasila je Sočev na otvorenju, a ulaganje u turistički sektor kroz ovakve privatne inicijative pozdravio je i župan te dodao kako treba biti strpljiv i uporan da se dođe do cilja.

quote desni 3„Razvoj turizma kao gospodarske djelatnosti ima sigurno veliku perspektivu na ovim prostora zbog toga što ima prirodne koji to nude i samo ih treba iskoristiti i normalno ljude koji su uvijek najvažniji u svemu. Šoderica je sigurno jedan naš biser i brend koji je nažalost posustao zadnjih desetljeća, iako se unazad dvije, tri godine tu vide značajni pomaci. I ovih pet smještajnih kapaciteta koji su trenutno otvoreni za posjetitelje sigurno su dobar poticaj i drugima“, objasnio je župan.

200522 Kuca za odmor Zeta 15

Podsjetimo, prošlog tjedna u Županijskoj upravi su potpisani ugovori s privatnim iznajmljivačima koji su dobili financijske potpore ukupne vrijednosti 354.000 kuna kao direktnu pomoć s ciljem poticanja turističke djelatnosti te povećanja broja smještajnih kapaciteta i kvalitete smještajne ponude na području Koprivničko-križevačke županije.

Izvor fotografija: drava.info; TZ KKŽ

Služba ureda župana


Pročitano 1573 puta