22.11.2022.

Savez Alpe Jadran dodijelio financijska sredstva udrugama

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Savez Alpe Jadran

20221117 100506 resized


Upravni odbor Saveza Alpe Jadran je 16. i 17. studenog u Novom Sadu, središtu buduće regije članice, održao radni sastanak te kulturni program i radionicu za predstavnike regija članica i partnere. Na sastanku su regije članice iskazale interes za suradnju s Autonomnom Pokrajinom Vojvodinom kroz razvijanje zajedničkih projekata, ujedno šireći granice Saveza, dok organizacijama civilnog društva će se otvoriti mogućnost većeg broja partnerstva i nova razmjena iskustava.

Na radnom sastanku su dodijeljena sredstva za sufinanciranje projekata po provedbi Javnog poziva. Prihvaćena su dva projektna prijedloga prijavitelja s područja Koprivničko-križevačke županije te im je dodijeljeno ukupno 7.900,00 eura.

Nadalje, Tematske koordinacijske točke podnijele su izvješća o radu te je zaključeno da Koprivničko-križevačka županija kontinuirano pomaže udruge koje već tradicionalno provode svoje projekte, ujedno potičući nove prijavitelje da iskažu interes za međunarodnu suradnju.

Sukladno rezultatima evaluacijskog procesa, ukupno 16 projekta prijedloga prihvaćeno je za sufinanciranje te je dodijeljeno 59.824,00 eura, od čega prijaviteljima s područja Koprivničko-križevačke županije odobreno su sljedeći iznosi:

 

Naziv prijavitelja

Naziv projektnog prijedloga

Odobreni iznos

1.

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije

Dani kulturne baštine i 16. Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“

3.900,00 €

2.

Turistička zajednica Središnja Podravina

Dani rijeke Drave – promocija održive destinacije Europske Amazone

4.000,00 €

Podsjetimo, Savez Alpe Jadran je po provedbi prvog Javnog poziva ove godine dodijelio 14.160,00€ prijaviteljima s područja Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana


 


Pročitano 1020 puta