20.06.2023.

Javni linijski prijevoz – izmjenama voznog reda putnicima linije dostupne cijele godine

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG Autobus 1


Koprivničko-križevačka županija među prvima je u Hrvatskoj uspostavila i krenula u realizaciju javnog linijskog prijevoza, projekta od iznimnog značaja za stanovnike županije kojim se uspostavila adekvatna i funkcionalna mreža javnog autobusnog prijevoza. Ovom javnom uslugom prijevoza putnika u cestovnom prometu posebna je pažnja dana korisnicima prijevoza - učenicima, studentima, radnicima  i umirovljenicima kroz velike subvencije troškova karte, a ujedno je osiguran i kontinuitet povezanosti ruralnih krajeva što je od velike važnosti za brojne stanovnike općina koje su udaljene od gradskih središta.  

Autobusni prijevoz do sada je bio organiziran na način da neke od linija nisu vozile tokom školskih praznika srednjih škola na području Koprivničko-križevačke županije, no izmjenama voznih redova koje je Županija u donijela u suradnji sa pružateljima usluga većina linija će voziti tijekom cijele godine.

Za vrijeme školskih praznika neke linije neće voziti, ali samo u slučajevima gdje već neka druga linija pokriva područje linije koja neće voziti.  Na taj način je omogućeno svim stanovnicima Koprivničko-križevačke županije da sve linije budu dostupne tijekom cijele godine.

Kolodvor KC

Također, na linijama 1.59 i 1.61 u vozni red dodaje se po još jedan dodatni povratak, kako bi se ispunile potrebe putnika.

Nove vozne redove moguće je pogledati na poveznici:

https://kckzz.hr/hr/linijski-prijevoz/mreza-voznih-redova-i-itinerera

Sve ostale podatke i informacije o javnom linijskom prijevozu u cestovnom prometu Koprivničko-križevačke županije moguće je pogledati na poveznici:

https://kckzz.hr/hr/linijski-prijevoz

Služba ureda župana

Pročitano 905 puta