30.07.2024.

Na obnovljeni „Školak“ uvodi se dodatni video nadzor i povećava broj kontrolnih ophodnji

20240730 101436


U prostorijama Županijske uprave danas je održan radni sastanak na temu funkcioniranja i održavanja novoobnovljenog školskog igrališta Srednje škole Koprivnica koje je Koprivničko-križevačka županija kompletno rekonstruirala i vratila mu stari sjaj kako bi učenici i brojni rekreativci ponovno mogli uživati u sportskim aktivnostima.

Riječ je o obnovi vrijednoj preko 1,2 milijuna eura, najvećoj investiciji u školska sportska igrališta na našem prostoru, koja je očekivano privukla veliki broj građana na sportske terene. Velika većina korisnika rekreativaca je u ovih petnaestak dana pokazala odgovornost te se pridržavala preporuka o korištenju terena, no uvijek ima i onih koji to ne čine, već neprimjerenim ponašanjem i nepropisnim korištenjem terena i sprava unatoč jasno istaknutim upozorenjima, namjerno oštećuju imovinu i onečišćuju prostor koji je namijenjen cjelokupnoj zajednici.

Posebno se to odnosi na one neodgovorne pojedince koji, unatoč zabrani  i natpisima upozorenja, biciklima, romobilima i sličnim vozilima svakog dana ulaze na atletsku stazu te time zbog osjetljivosti podloge po kojoj se voze rade veliku štetu.  

20240730 101200

Kako bi se spriječila daljnja oštećenja poduzet će se dodatni koraci zaštite ovog vrijednog sportskog igrališta, dogovoreno je na današnjem sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Županije, Srednje škole Koprivnica, Grada Koprivnice, PU koprivničko-križevačke te tvrtke Koming koja je izvodila radove.

Sudionici sastanka složili su se da je nužno potrebno uvesti dodatni video nadzor kojim će se detaljno obuhvatiti cjelokupni javni prostor igrališta i okolice, povećat će se i učestalost ophodnji policijskih službenika i komunalnih redara koji će poduzeti odgovarajuće mjere u slučaju da registriraju ponašanja koja imaju jasnu namjeru oštećenja imovine, a uz to igralište će biti dovoljno osvijetljeno i u noćnim satima.

Sve ovo trebalo bi rezultirati smanjenjem nepropisnog ponašanja, ali i jačanjem svijesti javnosti da smo svi zajedno dužni čuvati javno dobro te upozoravati i reagirati na slučajeve kršenja pravila.

20240730 101228

Današnjem sastanku su uz zamjenika župana Ratimira Ljubića prisustvovali i županijska pročelnica Ana Mušlek, viši savjetnik za provedbu kapitalnih projekata Davor Karas, ravnatelj Srednje škole Koprivnica Mario Latin, načelnik PP Koprivnica Davor Kovačev, voditelj Službe za javni red i sigurnost PU koprivničko-križevačke Mišel Kiš, direktor tvrtke Koming Nedeljko Potroško te pročelnik UO za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Mario Perković.     

Služba ureda župana      

    

   

Pročitano 90 puta